Tilaa kurssi tai työpaja!

Inhimillistä improa tilauksesta ryhmille 

Kaipaako ryhmäsi lisää läsnäoloa, hetkeen heittäytymistä, rentoa ja hauskaa yhdessä tekemistä?

Ihmillisen impron työpajassa sovelletaan improvisaatioteaterin menetelmiä helposti lähestyttävin harjoituksin. Olemme keskeneräisyyden, mokailun ja hyväksymisen äärellä leikkiä ja hulluttelua unohtamatta. Työpajaan et tarvitse aiempaa kokemusta improsta. 

Ohjaajana on improon 13 vuotta sitten hurahtanut impro- ja tantraohjaaja Rebe Katko, joka on ohjannut improa ympäri Suomea kaikenikäisille ihmisille työyhteisöille, seurakunnille ja järjestöille sekä esiintynyt aktiivisesti eri kokoonpanoissa. 

Ohjaajana olen läsnäoleva, kannustava, innostava ja salliva. Ohjauksessani korostuu keskeneräisyyden hyväksyminen ja tilan antaminen kaikille tunteille. Impro voi joskus olla todella jännittävää ja nostaa ilon ja yhteyden lisäksi esiin häpeää ja pelkoa. Tunneillani niillekin on tilaa. 

Tavoitteeni on tehdä improsta mahdollisimman helposti lähestyttävää ja vaivatonta. Se ei ole mikään mystinen pelkästään huippunäyttelijöille kuuluva taito, vaan jotain, mitä teemme kaikki ihan luonnostaan, kun vain päästämme irti suunnittelusta ja suorittamisesta ja pysähdymme olemaan läsnä, kuuntelemaan toisiamme ja reagoimaan hetkessä. 

Sinun ei tarvitse olla erityisen kekseliäs, nokkela, hauska tai mitään muutakaan. Tervetuloa sellaisena kuin olet!

Teemme harjoituksia ryhmässä ja pareittain. Lämmittelemme sekä kehoa että mieltä ja katsomme, minkälaisia tarinoita ja kohtaamisia meistä yhdessä kuoriutuu siinä hetkessä.

Tilaa inhimillisen impron ilta omalle työ- tai kaveriporukalle! Tarjouspyynnöt lomakkeella, joka löytyy tämän sivun alalaidasta! 

Tantrinen kuntopiiri 

Haluatko harjoitella fyysisen kunnon lisäksi myös henkistä kuntoasi? Tervetuloa tantriseen kuntopiiriin, jossa harjoittelemme perinteisen kuntopiirin tapaan kiertävillä pisteillä harjoituksia tehden. Nämä eivät kuitenkaan ole lihaskuntoharjoituksia, vaan harjoittelemme henkistä kuntoa, jossa samalla kehomme saa kuin huomaamatta myös fyysistä treeniä. En kuitenkaan lupaa lihasmassan kasvua, mutta hiki nousee taatusti pintaan!

Jokaisella kerralla on oma teema, johon sen kerran harjoitukset liittyvät. Voimme harjoitella esimerkiksi tunnekuntoa eli erilaisten tunteiden kehollista ilmaisua, lapsenomaiseen leikkiin heittäytymistä tai erilaisia kosketuksen laatuja, kuten kevyttä ja painavaa, nopeaa ja hidasta, turvaa luovaa ja herättelevää.

Kaikkiin harjoituksiin osallistutaan omia rajoja kuunnellen. Tantrisessa kuntopiirissä tehdään harjoituksia yksin, parin kanssa ja ryhmässä. Aloitamme aina yksilöharjoituksella. Kuntopiiri on saanut vaikutteita sekä tantrasta että improvisaatioteatterista. Et tarvitse aiempaa kokemusta tantrasta tai improsta. Kiinnostus henkisen kunnon kasvattamiseen riittää.

Kuntopiiri aloitetaan alkupiirillä, jossa saat kertoa omista tuntemuksistasi ja lopetetaan loppupiiriin, jossa saat jakaa kokemuksestasi.

Tantrinen kuntopiiri sopii:

- Sinulle, jonka kunto ei meinaa kestää lasten kanssa leikkimistä tai tuntuu siltä, ettet oikein osaa heittäytyä leikin maailmaan. Tai haluat muuten vaan leikkiä enemmän!

- Sinulle, joka haluat tunnistaa ja ilmaista paremmin tunteitasi tai oppia vaihtamaan tunnetilaa toiseen nopeasti.

- Sinulle, joka haluat tutkia erilaisia tapoja ja tyylejä koskettaa ja tulla kosketetuksi.

- Sinulle, joka et tykkää tavallisesta lihaskuntopiiristä, mutta haluat kohottaa sekä fyysistä että henkistä kuntoa hauskalla tavalla. Et ehkä saa muskeleita, mutta hyvin kokonaisvaltaisen treenin, joka auttaa jaksamaan arjessa.

Sopisiko tantrinen kuntopiiri sinun työpaikallesi, kaveriporukallesi tai harrastusryhmällesi?

Pyydä tarjous sivun alareunassa olevalla lomakkeella!

Tantraimproa kohtaamisen ja itsetuntemuksen tueksi

Haluaisitko tutkia omia rajojasi, tunteitasi tai sinulle tyypillisiä toimintamalleja ja rooleja? Tantraimpro on mahdollisuus syventyä itsetutkiskelun ja kohtaamisen äärelle ryhmässä. Työpajoissa hyödynnetään harjoituksia sekä tantran että improvisaatioteatterin maailmasta ja tutkitaan ihmisyyttä erilaisten teemojen kautta.

Tantraimprotyöpajoissa harjoitellaan muun muassa omien rajojen ja tarpeiden tunnistamista ja ilmaisemista sekä herätellään yhteyttä omaan kehoon ja tunteisiin. Samalla on mahdollisuus luoda yhteyttä myös muihin osallistujiin. Harjoituksissa hyödynnetään liikettä ja pysähtymistä, ääntä ja hiljaisuutta sekä hengitystä ja kosketusta. Kaiken ytimessä on läsnäolo hetkessä.

Tantraimprokursseilla teemoja voivat olla esimerkiksi rajojen tunnistaminen, tunnetaidot, sosiaaliset roolit, epäonnistuminen tai kohtaaminen. Kursseja ja työpajoja on mahdollista järjestää myös turvaväleillä pienryhmille. Osallistujilta ei vaadita aiempaa tuntemusta tantrasta tai improvisaatiosta.

"Huusin ihmisille ensimmäistä kertaa elämässäni, kiitos siitä! Oli kasvattavaa harjoitella ei:n sanomista eri tehtävissä tietäen, etten loukkaa ketään." - Tantraimprokurssin osallistuja

"Reben ohjauksessa loistaa leikkisä, utelias ja lapsenomainen energia, ja se toi päivään riemua, keveyttä ja vaivattomuutta. Se inspiroi minua löytämään omaa spontaaniuttani ja hauskaa puoltani." –Raisa Uljas


Mikä ihmeen tantraimpro?

Tantraimpro on kehittämäni konsepti itsensä kehittämiseen sekä pari- ja ryhmätyöskentelyyn. Olen vetänyt tantraimprotyöpajoja muun muassa Läsnäolon yhteisö Pesällä Tampereella sekä Tunnetaitofestivaaleilla Helsingissä. Työpajat pohjautuvat yli kymmenen vuoden kokemukseeni improvisaatioteatterista ja sen ohjaamisesta työyhteisöille, seurakunnille, koululaisille ja aikuisille sekä työskentelyyni tantraohjaajana (Tantric Life Coach 2020).

Ohjaan tilauksesta myös pelkästään improvisaatiota tai tantraa ryhmille. 

Haluatko tilata kurssin? Lähetä tarjouspyyntö: